Koliko stane poroka?

Cene poročnih obredov izjemno nihajo. Stroški so med 150 pa vse do 20 ali 30 tisoč evrov. Vse je odvisno od želja posameznikov in seveda finančnih zmožnosti.

Prva pomembna odločitev, ki definira ceno poroke je odločitev, ali se boste poročili le civilno, ali tudi cerkveno. Običajno so izključno skromne civilne poroke veliko cenejše.

Zelo pomemben dejavnik pri določanju cene poroke je število svatov. V kolikor boste poročno slavje pripravili le za vaše najbližje, vas bo poroka stala manj kot tisoč evrov. V nasprotnem primeru bo cena veliko višja – več lačnih in žejnih ust, več vabil, več želja, … Za vsakega povabljenca meni stane približno 30 evrov ali več.

Cifre poročnega proračuna se dvigujejo tudi zaradi dekorja – govorimo tako o ceni poročnega šopka (za katerega se cena giblje od 30 do 250 evrov) pa tudi o ceni dekorja za mize, okna, vhodna vrata, naprsne šopke, oder za glasbenike.

Poročna obleka za ženina in nevesto prav tako pomeni velik finančni zalogaj. Zato se številni ne odločajo več za nakup poročne obleke, pač pa je vedno bolj popularen najem poročnih oblek. A tudi najem bolj glamurozne poročne obleke lahko stane 300 evrov ali več.

Eden neizogibnih stroškov sta brez dvoma tudi poročna prstana. Sicer je najcenejše poročne prstane moč kupiti že za 100 evrov, lahko cena zraste tudi na 300, 500 ali celo več evrov.

Ne ravno zanemarljiv strošek je poročna torta. Cena le te je velikokrat odvisna tako od dekorja, pa tudi od sestavin in še najbolj od same velikosti. V primeru, da boste na poročno slavje povabili 100 svatov, prav gotovo torte ne boste kupili za 70 ali 100 evrov. Takšna torta lahko hitro stane 300 ali več evrov.

Strošek poroke je odvisen predvsem od vaših želja.

Make up je pomemben za vsako nevesto. Pri tem velja pravilo – malo denarja, malo muzike. Pri poročnem make upu je treba biti pozoren na dejstvo, da mora zdržati v popolnosti – cel dan. Zato vas vabimo, da za več informacij kliknete TUKAJ.

Brez glasbe na poročnem slavju ne gre. Nekateri z manjšim budgetom raje najamejo nekoga, ki vrti glasbo, spet drugi za glasbeno skupino, ki jim igra cel večer, plačajo tudi 1500 evrov, ali več.

Glede na to, da priprave na poročni dan običajno trajajo pol leta, ali več, bi bilo škoda, če ne bi tako posebnega dogodka tudi fotografirali, ali posneli. Več o kvalitetnem video posnetku, ki ga boste brez slabe vesti lahko podarili tudi za darilo, lahko preberete TUKAJ. Strošek dobrega video posnetka vas bo stal vsaj 900 evrov, kar pomeni, da sta v ekipi vsaj dva snemalca, ki bosta poskrbela za dober zvok in sliko.

Za pridih posebnosti poročnega dne se številni na tak dan odločijo tudi za najem limuzine. Limuzina vas bo stala vsaj 100 evrov na uro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.