Kako izbrati pravi zaročni prstan?

Z dilemo o tem, kako in predvsem kakšen zaročni prstan izbrati, se sprašujejo predvsem moški. Narediti ta korak je seveda zelo pogumno dejanje, a najprej: Čestitke! … Kaj pa sedaj?

Foto: pixabay

Cena

Eden bolj ključnih korakov pri izboru pravega zaročnega prstana je seveda cena. Pa če si to želite priznati, ali ne. Številni moški precej dolgo varčujejo, da lahko svoji izbranki kupijo prstan, za katerega mislijo, da bi ji lahko bil najbolj všeč. Bodite pozorni, da ne boste šli preko svoje začrtane cene. V spletnih trgovinah lahko že danes preverite, kakšne prstane lahko dobite v katerem cenovnem razponu.

Diamant: DA ali NE?

Si želite, da bi na roki vaše drage zaročni prstan krasil tudi diamant? Gotovo si boste med drugim zastavili tudi to vprašanje. Pri tem imejte v mislih, da je drag kamen opcija, ne pa tudi obveza zaročnega prstana. V kolikor se že odločite za katerega od kamnov pa je to lahko namesto diamanta tudi safir, rubin, ali kaj podobnega.

Foto: pixabay

Vrsta zlata

Na svetu obstajajo štiri vrste zlata. Dve vrsti zlata sta najpogostejši in seveda tudi največkrat uporabljeni vrsti zlata za tovrstne prstane. To sta belo in rumeno zlato. Poleg tega pa se lahko odločite tudi za to, da boste bolj posebni. Potem boste izbrali zlato z odtenkom pink barve, ali pa črno zlato. Pri nakupu zlata bodite pozorni tudi na njegovo kvaliteto. Priporočamo 18 karatno zlato.

Velikost prstana

Najtežji korak pri nakupu zaročnega prstana je seveda njegova velikost, a ne skrbite. Ta dilema je nekaj običajnega, sploh ker ne obstajajo standardne velikosti in ima vsaka ženska drugačno velikost in debelino prstov. Mini nasvet: V zlatarno s sabo odnesite enega od prstanov vaše drage. Na ta način bo lahko strokovnjak še najbolj zanesljivo pomagal izbrati pravo velikost namesto vas.